Kefalo mini

Kefalo mini program je namenjen  deci uzrasta  4 i 5 godina, gde se podstiče razvoj fine motorike, socijalne i emotivne zrelosti,  kroz otkrivanje sveta oko nas. Program sadrži grafomotoričke vežbe sa segmentima Montesori obrazovanja. Njegovo trajanje je 8 meseci, jednom nedeljno u trajanju sat vremena i 15 minuta. Svake nedelje sa decom obrađujemo novu temu koja je prilagodjena dečijem interesovanju i uzrastu.

KefaloIgra i igračke su jedan od bitnih faktora za zdrav razvoj svakog deteta. One su sastavni deo njihovog odrastanja i ne bi trebale da budu “same sebi svrha”, već da izvuku najbolje iz deteta, da podstaknu psihofizički razvoj, maštu, logičko rasuđivanje, kreativnost i spretnost.

Značaj takvih igračaka, odrasli često ne shvataju ili zanemaruju. Dobra igračka ne daje odgovore već postavlja pitanja i pruža detetu mogućnost učenja a time se kod njih paralelno razvija mašta, inteligencija i kreativnost. Učenje kroz igru, bez pritiska je najbolji način da dete nauči i usvoji nešto a da toga nije ni svesno. Ono se samo dobro zabavlja a na kraju igre završi sa novim znanjem i novim interesovanjima.

Dobre edukativne igračke upravo odlikuje prava ravnoteža između zabave i učenja. Drvene igračke su sigurne i kvalitetne, one nemaju baterije, ne mogu same da govore i da se kreću već im deca sama udahnu život. One im daju priliku da zamisle bezbroj mogućnosti koje će njihovu igračku učiniti posebnom i na taj način ulaze sve dublje i dublje u svet mašte.;

Lena kefalo