fbpixel Kurs informatičke pismenosti - ABAKUS Akademija znanja

Kurs informatičke pismenosti

Danas je nemoguće imati poslovnu komunikaciju i komunikaciju na većim udaljenostima ako ne koristimo računar.

FCU_Desktop_0_0

Ovaj kurs obuhvata sticanje osnovnih znanja i veština pri radu na računaru, a koje su neophodne za većinu poslova. Obuka je namenjena svim polaznicima koji do sada nisu imali prilike da savladaju osnove rada na računaru.
Predznanja nisu potrebna, jer se polazi od osnovnih pojmova o hardveru, softveru, korišćenju miša, tastature, radu sa folderima, osnovnim podešavanjima na računaru, preko korišćenja pretraživača, e-mail-a, pa sve do korišćenja nekoliko programa  iz paketa MS Office.
kursPolaznici će steći samopouzdanje, jer će moći da samostalno otkucaju svoj CV ako su nezaposleni, da naprave prezentaciju za bolju prodaju nekog proizvoda, urade bolji izveštaj ako su radnici u finansijama ili administraciji, komuniciraju putem e-mail-a, prate promocije putem interneta itd. Mogućnosti korišćenja informacionih tehnologija u svakodnevnom životu su ogromne. U toku obuke polaznici će se upoznati i  sa radom u Windows operativnom sistemu.

Kurs u trajanju od tri meseca osposobljava polaznike da rade dokumenta sa tekstom, obradu podataka kroz tabelarne proračune, izradu prezentacija, korišćenje elektronske pošte i pretraživanje interneta.
Kurs se održava u malim grupama jednom nedeljno po sati trideset minuta a u terminima koji se usklađuju sa polaznicima grupe. Broj polaznika po grupi je od 5 do 8.

Polaznici će nakon kursa savladati korišćenje sledećih programa:

» Microsoft Word (program za rad sa tekstom)

» Microsoft Excel (program za različite proračune, statistike i izveštaje)

» Microsoft PowerPoint (program za izradu prezentacija)

» Internet (pronalaženje potrebnih sadržaja, korišćenje elektronske pošte)

Prijavite se za kreativnu radionicu i dođite da se družimo!

Rezervišite svoje mesto popunjavanjem formulara! Organizujemo besplatnu kreativnu radionicu...

Prijavite se