Dobro došli u fantastičan novi svet,
svet programiranja!

Živimo u 21. veku i koristimo računare u svim sferama života. Neophodno je da naučimo pravilno da ih koristimo kako bi obavili specifične zadatke, kao što su kucanje dokumenata, crtanje slika, slušanje muzike, gledanje filmova, komunikacija sa prijateljima itd.

Računarski čipovi su ugrađeni u različite uređaje, kao što su mobilni telefoni, bankomati, automobili, roboti itd. Putem interneta možete da naručite ručak, pročitate novine ili radite iz svog doma zahvaljujući računaru. Sve ove lagodnosti, čovečanstvu su pružili programeri. Uloga programera je da nam pravljenjem raznih programa, mašina i kreiranjem robota, olakšaju našu svakodnevnicu. Upotreba tehnologije će svakako biti sve veća i veća. U ne tako dalekoj budućnosti imaćemo ekološke robot bašte i povrtnjake, programe koji lociraju malignu ćeliju itd., a koje će programirati programeri.

Znači, učenjem programiranja  stiču se znanja i tehnike za rešavanje nekih konkretnih problema. Mogućnosti su brojne, pa se deca mogu opredeliti za dizajn, igrice, robotiku ili  „čisto“ kodiranje.

Kursevi koje mi nudimo su prilagođeni uzrastu učenika osnovne škole i podeljeni su po interesovanjima i uzrastima na:» Python za starije osnovce uzrasta od 11 do 14 godina

» Scratch za učenike osnovnih škola uzrasta od 8 do 11 godina. 

O kursevima programiranja

Ovi kursevi su namenjeni učenicima koji se interesuju za informacione tehnologije. Predavači su istaknuti nastavnici informatike koji u svom radu stalno prilagođavaju metode rada sa decom. Program je prilagođen  interesovanjima učenika i njihovom uzrastu.

 Način rada

Kursevi sadrže teorijski deo, praktičan deo i projektni zadatak. U okviru teorijskog dela polaznici se upoznaju sa okruženjem, zatim kroz praktične primere upoznaju njegove mogućnosti i na kraju rade samostalan projekat. Na kraju svakog kursa polaznici prezentuju svoj projekat na svečanoj dodeli diploma.
U svakom kursu se insistira na diskusiji i analizi problema, njegovom raščlanjavanju na delove, povezivanju programiranja sa matematikom i fizikom. Vodi se računa o obaveštavanju roditelja o napretku deteta, kao i eventualnim poteškoćama.

Zašto izabrati naše kurseve

-posvećeni predavači

-rad u malim grupama od 5 do 10 učenika

-način rada

Cilj

-osposobiti decu za zanimanja 21. veka korišćenjem analitičkog načina razmišljanja

-stvoriti prijatnu atmosferu za rad i učenje

-stvoriti buduće takmičare na polju programiranja

Prijavite se na kurseve